Grand Baie

Vacanta perfecta in Grand-Baie

In secolul XVII, olandezii numeau aceasta regiune Grand Baie “De Bogt Zonder Eynt”, ceea ce insemna “golful fara sfarsit”. Daca ajungi sa-l vezi, vei intelege de ce. Astazi, Grand Baie este cea mai populara destinatie de vacanta in Mauritius.

Popularitatea i se datoreaza apelor de smarald si vietii de noapte, facilitatilor pentru inot in conditii de siguranta, navigatie, schi nautic si windsurfing. Cu baruri si restaurante, plaje cu nisip alb si un port minunat, Grand Baie este o adevarata oaza de relaxare si distractie pentru turisti.

Golful este un important punct de plecare in excursiile de pescuit la adancime, precum si in excursiile cu barca spre insulele din nordul Mauritius: Quoin Gunners, Round Island si Serpent Island.

Pe de alta parte, Grand Baie este o destinatie de shopping de top pentru cei care doresc sa se intoarca din vacanta cu haine noi, bijuterii si suveniruri. In statiune exista magazine cu traditie (unele functioneaza de aproape 50 de ani) care isi atrag cumparatorii la fel de bine precum centrele comerciale moderne si magazinele de brand. Varietatea exista si in acest domeniu.

Traieste o experienta unica la bordul unui submarin de doua persoane, cu care sa te bucuri de o croaziera subacvatica printre pesti tropicali.

Daca vrei sa scapi pentru o zi sau pentru cateva ore de agitatia orasului, fa o escapada in fermecatorul Pointe aux Canonniers.

Grand Baie nu este renumita pentru plaja sa, dar este suficient de frumoasa – te asteapta o intindere superba de nisip auriu sustinuta de copaci Casuarina, cu ape calde si curate de culoarea turcoazului. Are insa un mic inconvenient: se aglomereaza la un moment dat cu barci de pescuit, incat nu prea mai ai unde sa inoti.

Pentru inot, cel mai bine ar fi sa mergi la plaja de la La Cuvette sau Pereybere, aflata la numai 5 minute cu masina de Grand Baie; te va uimi intinderea mare de nisip alb si golful albastru presarat cu catamarane, care-l traverseaza cand si cand. Marea calma si zona de inot de mica adancime sunt ideale pentru copii. In vest exista plajele Mont Choisy si Trou aux Biches.

Bea o cafea pe Sunset Boulevard si bucura-te de vederea superba la mare sau fotografiaza-te pe plaja tropicala intr-o barca de pescuit. Mergi in piata de peste si la tarabele cu produse indiene.

Harta - Grand Baie


Cazare la cele mai bune hoteluri - Grand Baie