Vacanta in Mexic

Vezi ce are Mexic de oferit

Mexic.png  Concediu in Mexic

O tara a contrastelor de tot felul, incepand de la altitudine si pana la stilul de viata al localnicilor, descendenti ai popoarelor amerindiene, dar si ai colonistilor spanioli. Poate de aceea Mexicul este una dintre cele mai vizitate tari din lume.
Mexic - Piramida lui Kukulkan
Mexic - Plaja

De ce sa vizitezi Mexic?

  • Istoria Mexicului continua sa fascineze, cata vreme arheologii descopera inca noi situri istorice. Statul a trecut prin cateva imperii diferite de-a lungul vremii, prin revolutii (1810, 1910-1920) si revolte, republici, monarhii si dictaturi.
  • Chiar daca te numeri printre mofturosi, in Mexic nu ai cum sa nu gasesti ceva pe gustul tau. Contrastele de altitudine o transforma intr-una dintre cele mai interesante locatii din lume: orasele pline de viata contrasteaza cu peisajele desertice, lagunele salbatice si padurile dese te lasa mut de uimire, iar crestele inghetate ale vulcanilor cu inaltimi de peste 2000m care alcatuiesc tinutul rece (tierra belada) sunt impresionante.
Mexic - Plaja 2
Mexic - Agua Azul Waterfalls

Unde sa calatoresti in Mexic?

  • Daca ai mers o zi in Mexic si nu ai descoperit vreo minune naturala, cu siguranta ai intalnit una creata de om: piramidele maiase de la Chichen Itza sunt grozave, iar muzeele si galeriile de arta din perioada colonialista si cea moderna sunt depasite doar de frumusetile create de natura.
  • Invata sa te bucuri de viata asa cum se bucura mexicanii. Cantecul (mariachi), dansul si bautura (multa bautura) sunt pe primele locuri in topul activitatilor zilnice. Sunt ospitalieri si foarte prietenosi, insa au si un mic defect: nu stiu sa spuna “nu” in mod direct. Te fac sa-ti dai seama de refuzul lor dupa ce te aproba si dispar fara urma.
  • La numai 50 km de capitala se afla Teotihuacan sau “locul in care omul devine Zeu” – orasul sfant, cu peste 2500 de ani vechime, a fost un mare centru cultural si economic. Poti sa vizitezi Templul Sarpelui cu pene (zeul fertilitatii, al apei si al ploii) si Piramida Soarelui – se spune ca locul este plin de energie, iar privelistea oferita de inaltimea celor 248 de trepte abrupte de piatra merita tot efortul.
Mexic - centru istoric
Mexic - Mazatlan
Informatii esentiale pentru un sejur in Mexic
Conditii de intrare si regim de sedere

Harta - Mexic


Cazare la cele mai bune hoteluri - Mexic