Vacanta in Portugalia

Vezi ce are Portugalia de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Portugalia

Portugalia.png  Concediu in Portugalia

Portugalia este una dintre destinatiile de top ale Europei si locul din care au pornit sa cucereasca lumea marii exploratori ai istoriei. De la un an la altul, reuseste sa atraga tot mai multi turisti. Datorita locatiei sale comerciale excelente, fenicienii s-au stabilit in Lisabona in jurul anului 1200 i.Hr.  Portugalia este o tara cunoscuta pentru peisajele sale uimitoare, istoria bogata si cultura vibranta. Fie ca esti in cautare de caldura si relaxare, un pasionat de istorie sau un gurmand, Portugalia are ceva pentru toata lumea. Un alt lucru important despre Portugalia este faptul ca aceasta este cea mai veche tara din Europa, a fost fondata de Afonso Henriques, cel care a devenit si primul rege al tarii in anul 1139. Tara s-a format in jurul orasului Porto, din a carui nume a derivat si cuvantul “Portugalia”. 
Portugalia - Porto
Portugalia - Duero

De ce sa vizitezi Portugalia?

  • Daca ai nevoie de un motiv pentru a vizita Portugalia, iata cateva: apusurile spectaculoase in ocean, Palatul Sintra, stradutele pitoresti, orasul Porto, pastéis de nata (unul dintre cele mai bune deserturi), festivaluri, atmosfera exotica din Madeira, valea raului Douro (cunoscut si sub denumirea de Raul de Aur).
  • Arhipeleagul Azore este una dintre regiunile autonome ale Portugaliei si cuprinde noua insule. Originile sale vulcanice a dat nastere unui relief spectaculos, unui sol fertil si unei vegetatii luxuriante.
  • Sao Miguel este cea mai mare insula si prezinta cel mai diversificat peisaj. Aici poti admira atat muntii impresionanti, cat si lacurile, padurile si plajele nisipoase.
Portugalia - Lisabona
Portugalia - Algarve

Unde sa calatoresti in Portugalia?

  • Plajele cu nisip auriu si ape de culoarea smaraldului din Algarve sunt un punct de atractie important! Surferii au la dispozitie numeroase plaje cu valuri inalte unde se pot aventura.
  • Bucataria portugheza este caracterizata de aromele puternice, de ingrediente precum piri-piri (ardei foarte iute), piper negru, scortisoara si sofran dar, si de faimosul vin de Porto.
  • Portugalia – locul din care poti ajunge in cel mai vestic punct al continentului (Cabo da Roca)!
Portugalia - Turnul Belem
Portugalia - Amoreira Aqueduct

Tips pentru vacanta in Portugalia

Tot ce trebuie sa stii pentru o vacanta linistita si de neuitat: 
  • indiferent de perioada in care mergi in Portugalia, crema de protectie solara si spary-ul de tantari nu trebuie sa lipseasca din bagaj
  • restaurantele ofera fructe de mare proaspete 
  • politica standard: ospatarii aduc la masa paine, masline, branza sau mezeluri (nu sunt gratuite) 
  • tinute casual: impacheteaza cateva tinute casual (pantaloni scurti, tricouri, etc)

Recomandarea noastra de hoteluri All inclusive 

1) Quinta Bela Sao Tiago – este un hotel modern, cu caracteristici traditionale, situat la 500 m de centrul istoric al Funchal. Dispune de camere moderne, gradina, piscina, terasa, baie turceasca, masaje si proceduri de infrumusetare. Acesta este ideal pentru familii cu copii, cupluri.  

2) Muthu Raga – hotel situat in zona Lido, inconjurat de restaurante, baruri si magazine. Ofera parcare privata, receptie, restaurant, piscina si camere cu vedere la mare, demipensiune (bufet de mic dejun si cina). 

3) Melia Madeira Mare Resort & Spa - este un hotel de 5 stele, situat in zona Lido, la o distanta de 24 km de aeroport. Este dotat cu piscina, restaurant a la carte, bar, lift, camere moderne, spatioase, cu vedere la mare. Pentru cei care vor sa se relaxeze si sa se mentina in forma, hotelul pune la dispozitie sala de fitness si jacuzzi.

4) Monica Isabel Beach Club – hotelul este situat in populara statiune Albufeira, la mica distanta de plaja cu nisip. Oaspetii se pot caza in garsoniere si apartamente moderne, dotate cu toate facilitatile. Hotelul dispune de programe de animatie, sauna, tenis de masa, volei. Acesta este potrivit pentru familii cu copii, cupluri. 

5) Auramar Beach Resort – hotelul este localizat pe o stanca, deasupra unei plaje cu nisip. Oaspetii se pot bucura de servicii de calitate, divertisment, activitati sportive, mini club pentru copii, restaurant panoramic. Relaxarea este foarte importanta in vacanta, asa ca masajul si baia turceasca sunt esentiale. Hotelul este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti si cupluri. 
Informatii esentiale pentru un sejur in Portugalia
Cea mai buna perioada de calatorie
Viza si pasaport

Harta - Portugalia


Cazare la cele mai bune hoteluri - Portugalia