Skiathos

Concediu in Skiathos

Skiathos este o insula greceasca primitoare , plina de farmec si are doar 46 kilometri patrati.

Insula are doua zone turistice distincte: partea de sud, destul de aglomerata in sezon si partea de nord care este mai linistita.

Skiathos este o insula verde si luxurianta care ofera peste 60 de plaje, mai populate sau mai salbatice; insula este renumita pentru plajele sale intinse si atractive. Unul dintre aspectele care fac plajele din Skiathos sa fie unice este nisipul fin si curat, dar si faptul ca aici se gaseste si nisip negru.

Una dintre atractiile principale ale insulei este Skiathos Town (capitala insulei, regasita si sub numele de Chora), un orasel mic, cu o viata de noapte activa. Zona vechiului port este la fel de atractiva, aici se gasesc unele dintre cele mai animate baruri.

Alte atractii turistice sunt Manastirea Evanghelistria si Manastirea Kounistra.

Printre cele mai renumite plaje de pe insula se regasesc: plaja Koukounaries (cea mai cunoscuta plaja din Skiathos si una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia), plaja Lalaria, plaja Megali Ammos – este cea mai lunga plaja a insulei, dar si cea mai aglomerata in perioada sezonului estival si Banana Beach (cunoscuta indeosebi printre practicantii de nudism).

Statiuni turistice de pe insula: Skiathos Town, Koukounaries, Kolios si Kanapista.

Destinatia este un punct de plecare ideal pentru a vizita insulele vecine Skopelos si Alonissos, dar si pentru a face excursii catre Atena si Meteora.

Pe insula se gasesc numeroase restaurante ce ofera de la preparate din bucataria franceza la mancaruri din bucataria greceasca. Insula nu are o specialitate culinara particulara, dar puteti degusta delicioasa tarta cu branza sau alte produse de patiserie locala.

Printre activitatile ce pot fi practicate pe insula se regasesc snorkeling si scufundari.

Se poate ajunge pe insula atat cu masina personala, cat si cu avionul.

Insula Skiathos – o destinatie potrivita pentru toate varstele si gusturile, recomandata pentru plaja, soare, mare si distractie!

Harta - Skiathos

Cazare la cele mai bune hoteluri - Skiathos

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.