Baa Atoll

Concediu in Baa Atoll

Atolul Baa este format din trei atoli naturali care aduna in total aproximativ 75 de insule. Dintre acestea, doar 13 sunt locuite (peste 11.000 de locuitori).

Desi pescuitul este principala activitate din care-si castiga traiul maldivienii din Baa, cele mai multe suveniruri comercializate in pietele arhipelagului provin de aici. Mai exact, de obiectele de artizanat se ocupa localnicii din Thulhaadhoo, o insula situata in partea de sud a atolului Baa.

 Intreaga zona te va uimi cu frumusetea ei virgina – aici vei gasi cei mai curati corali din intregul arhipelag. Atat de albi, incat ai putea spune ca frumusetea lor te orbeste. Nu-i de mirare: te afli in Rezervatia Biosferei Baa Atoll!

Atolul este situat la nord de canalul Kashidhoo Kandhoo, care sustine unul dintre cele mai mari grupuri de corali din Oceanul Indian si actioneaza ca o temelie pentru transportul larvelor de plancton in vestul si in estul oceanului.

In rezervatia Baa ai ocazia sa vezi, pe langa recifuri de corali uimitoare, zone intinse de iarba de mare si mangrove.

Stiai ca recifurile din Maldive ocupa locul sapte in lume si reprezinta 5% din intreaga suprafata a globului acoperita cu recifuri de corali? In Baa exista o mare diversitate: 250 de specii de corali (corali moi), broaste testoase marine, dragoni de mare gigant Manta Ray, rechini-balena si multe, multe pasari. Si tot aici traiesc si cateva specii pe cale de disparitie: broasca testoasa verde, broasca testoasa Hawksbill si rechinul roscat.

Cel mai bine este sa calatoresti in perioada musonului uscat, intre lunile ianuarie si martie.

Sfaturi utile

Tine minte ca te afli intr-un stat musulman. Consumul de alcool in afara resorturilor turistice este strict interzis!

Daca ti-ai propus sa pleci din atol cu bucati de corali drept suvenir, uita de asta! Colectarea coralilor este strict interzisa, iar daca insisti, s-ar putea sa te trezesti la aeroport cu o amenda 500 de dolari.

Chiar daca femeile musulmane poarta un anumit cod vestimentar, ca turist, nu esti obligata sa te imbraci la fel. Poti sa te bucuri de o sedinta de masaj pe plaja si de orice alte activitati care iti vor face vacanta asa cum ai visat-o.

Sanatate si siguranta

Ar fi indicat sa iei de acasa, inainte de plecare, cateva medicamente de urgenta, pentru ca in Maldive farmaciile sunt greu de gasit.

Pentru o calatorie in Sud Male nu ai nevoie de vaccinuri speciale. Pastilele de tantari pentru camera si spray-urile repelente pentru insecte nu ar trebui sa lipseasca din bagaj.

Cea mai mare amenintare pentru turistii care calatoresc in Maldive poate veni din ocean. Apele oceanului Indian sunt calde si ademenitoare, dar nu trebuie sa te indepartezi prea mult de mal atunci cand inoti sau faci snorkelling. Vremea se schimba rapid, iar curentii pot fi foarte puternici, chiar si pentru cei mai experimentati inotatori.

Rata criminalitatii este foarte mica, dar furturile nu au disparut definitiv. Fii atent cu lucrurile tale atat pe plaja, cat si in camera.