Ari Atoll

Concediu in Ari Atoll

 Dupa zona de nord a capitalei, Male, atolul Ari (cunoscut si sub numele de Alifu) este considerata cea mai buna zona pentru turism si in special pentru snorkelling si scuba diving.
 Este al doilea mare atol din arhipelag, cu peste 40 de kilometri lungime. Daca vrei sa vezi cat mai multe insule, o croaziera este cea mai indicata varianta, pentru ca distantele sunt destul de mari intre ele.
 Cei doi atoli care formeaza Ari (Ari de Nord si Ari de Sud) sunt situati in vestul capitalei Male, de care ii separa o stramtoare lata de doar 40km. De la nord la sud, intregul atol masoara aproape 80km lungime si 30km latime.
 Localnicii ocupa numai o parte a insulei – Maamigili si cei mai multi lucreaza in resorturile turistice.
 Din punct de vedere topografic, Ari nu difera prea mult de celelalte zone din Maldive, nu dispune de bariere lungi de corali. Insa ofera multe “thilas” (zone preferate de rechinii albi de recif) atat in jurul stancilor, cat si in jurul canalelor, unde vei avea parte de experiente minunate.
 Marile atractii ale insulei sunt legate de viata marina si de creaturile sale magnifice: aici ai ocazia sa vezi in mediul lor natural rechini-ciocan, pesti oceanici care inoata printre plancton si chiar rechini-balena (care pot ajunge chiar si la 15m lungime). Daca ai noroc, poti sa vezi broaste testoase rontaind din recifi si tot felul de gasteropode colorate.
 Sudul este preferat de turisti pentru plajele idilice cu nisip alb ca zapada, valurile de azur si palmierii care cresc cateodata paralel cu plaja.
 Ce nu trebuie sa ratezi in atolul Ari? Maayafushi Thilla (locul preferat al rechinilor albi de recif), Fish Head (unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pentru scufundari; tot aici poti sa vezi si rechinii cenusii de recif), Orima Thilla (rezervatia marina protejata, care te va uimi cu canioanele subacvatice, formatiuni incredibile de corali, pesteri si specii deosebite de pesti). Daca vrei sa vezi pisici de mare, mergi la Halaveli Wreck.
 Cea mai buna perioada de calatorie este in sezonul uscat, adica intre lunile decembrie si aprilie, cand temperatura ajunge la 28 de grade. Februarie si martie sunt lunile cele mai insorite. 
 Sfaturi utile
 Dimensiunea redusa a insulei a exclus serviciile de inchiriere de masini, asa ca va trebui sa te deplasezi pe jos peste tot. Dar este atat de placut si relaxant!
 Tine minte ca te afli intr-un stat musulman. Consumul de alcool in afara resorturilor turistice este strict interzis!
 Daca ti-ai propus sa pleci din atolul Ari cu bucati de corali drept suvenir, uita de asta! Colectarea coralilor este strict interzisa, iar daca insisti, s-ar putea sa te trezesti la aeroport cu o amenda 500 de dolari.
 Chiar daca femeile musulmane poarta un anumit cod vestimentar, ca turist, nu esti obligata sa te imbraci la fel. Poti sa te bucuri de o sedinta de masaj pe plaja si de orice alte activitati care iti vor face vacanta asa cum ai visat-o.
 Unele hoteluri au Wi-Fi gratuit si altele contra-cost, iar preturile pot ajunge la 150 de dolari/saptamana sau 8-10 dolari/2 ore. In plus, viteza de conectare poate fi foarte lenta. Nu mai bine te bucuri de soare?
 Singurele ATM-uri sunt in capitala, in Male, asa ca trebuie sa ai grija cum gestionezi cash-ul. In restaurante, pe feriboturi si in magazinele locale totul se plateste in rufia.
 Sanatate si siguranta
 Ar fi indicat sa iei de acasa, inainte de plecare, cateva medicamente de urgenta, pentru ca in Maldive farmaciile sunt greu de gasit.
 Pentru o calatorie in Ari nu ai nevoie de vaccinuri speciale. Pastilele de tantari pentru camera si spray-urile repelente pentru insecte nu ar trebui sa lipseasca din bagaj.
 Cea mai mare amenintare pentru turistii care calatoresc in Maldive poate veni din ocean. Apele oceanului Indian sunt calde si ademenitoare, dar nu trebuie sa te indepartezi prea mult de mal atunci cand inoti sau faci snorkelling. Vremea se schimba rapid, iar curentii pot fi foarte puternici, chiar si pentru cei mai experimentati inotatori.
 Rata criminalitatii este foarte mica, dar furturile nu au disparut definitiv. Fii atent cu lucrurile tale atat pe plaja, cat si in camera.

Zone de la destinatie - Ari Atoll

Harta - Ari Atoll

Cazare la cele mai bune hoteluri - Ari Atoll