Addu Atoll

Concediu in Addu Atoll

 Situat in sudul arhipelagului Maldive, intre Kandu Hera si Vilingili, atolul Andu era cunoscut pana nu demult sub numele de atolul Seenu. Distanta pana in Male este de 541km.
 Din punct de vedere administrativ, Adu Atoll este reprezentat de orasul Addu (Addu City, al doilea mare oras al Maldivelor), compus din zonele naturale locuite ale acestuia: Hulhudhoo, Meedhoo, Maradhoo, Feydhoo si Hithadhoo. Pe langa acestea, atolul are si un numar de insule nelocuite – printre care si insula Gan, cea care gazduieste Aeroportul International Gan. 
 O insula in forma de inima nu poate fi altfel decat cuceritoare. Aici ai sa gasesti cei mai colorati corali din intregul arhipelag, un aer usor colonial mostenit de pe vremea in care insula fusese baza militara britanica (din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial pana in 1976) si o independenta ce “respira” dincolo de imaginea localnicilor (care vorbesc, de altfel, un dialect diferit de “dhivehi” vorbit in Male).
 Addu City numara in total aproape 18.000 de locuitori raspanditi in cele sapte insule conectate intre ele prin digurile construite de britanici in timpul Razboiului Rece. Asa se explica faptul ca este principalul centru economic si administrativ din sudul arhipelagului si singurul oras care poate rivaliza cu Male (ca marime si importanta).
 Cea mai buna modalitate de a vizita imprejurimile insulei Gan este cu bicicleta; poti sa inchiriezi o bicicleta de la Equator Village si sa faci transferul pe insula cu un taxi (taxiurile asteapta la aeroport sau pot fi comandate de la hotel). Spre exemplu, un transfer de la Gan la Hithadhoo costa aproape 100 de rufia.
 Cel mai bine este sa calatoresti in sezonul uscat, adica intre lunile decembrie si aprilie, cand temperatura ajunge la 28 de grade. Februarie si martie sunt lunile cele mai insorite. 
 Sfaturi utile
 Tine minte ca te afli intr-un stat musulman. Consumul de alcool in afara resorturilor turistice este strict interzis!
 Daca ti-ai propus sa pleci din atol cu bucati de corali drept suvenir, uita de asta! Colectarea coralilor este strict interzisa, iar daca insisti, s-ar putea sa te trezesti la aeroport cu o amenda 500 de dolari.
 Chiar daca femeile musulmane poarta un anumit cod vestimentar, ca turist, nu esti obligata sa te imbraci la fel. Poti sa te bucuri de o sedinta de masaj pe plaja si de orice alte activitati care iti vor face vacanta asa cum ai visat-o.
 Unele hoteluri au Wi-Fi gratuit si altele contra-cost, iar preturile pot ajunge la 150 de dolari/saptamana sau 8-10 dolari/2 ore. In plus, viteza de conectare poate fi foarte lenta. Nu mai bine te bucuri de soare?
 Sanatate si siguranta
 Ar fi indicat sa iei de acasa, inainte de plecare, cateva medicamente de urgenta, pentru ca in Maldive farmaciile sunt greu de gasit.
 Pentru o calatorie in Sud Male nu ai nevoie de vaccinuri speciale. Pastilele de tantari pentru camera si spray-urile repelente pentru insecte nu ar trebui sa lipseasca din bagaj.
 Cea mai mare amenintare pentru turistii care calatoresc in Maldive poate veni din ocean. Apele oceanului Indian sunt calde si ademenitoare, dar nu trebuie sa te indepartezi prea mult de mal atunci cand inoti sau faci snorkelling. Vremea se schimba rapid, iar curentii pot fi foarte puternici, chiar si pentru cei mai experimentati inotatori.
 Rata criminalitatii este foarte mica, dar furturile nu au disparut definitiv. O asigurare de calatorie care acopera furturile, pierderile si problemele medicale este foarte indicata.

Zone de la destinatie - Addu Atoll

Harta - Addu Atoll

Cazare la cele mai bune hoteluri - Addu Atoll

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.