1. Dertour.ro
  2. Maldive
  3. Haa Alif Atoll

Haa Alif Atoll

Concediu in Haa Alifu Atoll

 Situat in nordul arhipelagului Maldive, atolului Haa Alif i se mai spune si Nord Thiladhunmathi Atoll (numele oficial) sau Thiladhunmathi Uthuruburi. Numele oficial aminteste de perioada in care atolul era impartit administrativ in diviziuni nordice si sudice (1958).
 Atolul de astazi aduna 43 de insule, din care doar 14 sunt locuite si considerate “circumscriptii” administrative ale insulei-mama. Dupa numarul populatiei si al suprafetei de teren ocupate, Haa Alif este al treilea mare atol din Maldive, cu capitala la Dhidhdhoo.
 E bine sa stii ca pe langa aceste insule, atolul mai avea inca sase; acestea au disparut in timp fiind asimilate de alte insule sau au fost complet erodate si revendicate de mare odata cu cresterea nivelului apei datorita incalzirii globale.
 Insula Utheemu este de departe cea mai interesanta din punct de vedere istoric; reprezinta locul de nastere al sultanului Mahomed Thakurufaanu, care, impreuna cu fratii sai, i-a “scos” pe portughezi in 1573. Intreaga insula s-a dezvoltat in jurul acestui erou (exista un mic muzeu si o biblioteca dedicata sultanului).
 Capitala atolului, Dhidhdhoo (2500 de locuitori), este cea care atrage cele mai multe iahturi, Hoarafushi (2200 de locuitori) se remarca prin muzica si dans, iar Kelaa (cu o populatie de 1200 de locuitori) este fosta baza britanica militara din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Moscheea de pe insula are, de asemenea, propria istorie, fiind construita la sfarsitul secolului al XVII-lea.
 Daca vrei lux in Haa Alifu, ai sa-l gasesti la Uligamu, o insula cu doar 270 de locuitori, dar cu foarte multe iahturi private.
 Cel mai bine este sa calatoresti in sezonul uscat, adica intre lunile decembrie si aprilie, cand temperatura ajunge la 28 de grade. Februarie si martie sunt lunile cele mai insorite.
 Sfaturi utile
 Tine minte ca te afli intr-un stat musulman. Consumul de alcool in afara resorturilor turistice este strict interzis!
 Daca ti-ai propus sa pleci din atol cu bucati de corali drept suvenir, uita de asta! Colectarea coralilor este strict interzisa, iar daca insisti, s-ar putea sa te trezesti la aeroport cu o amenda 500 de dolari.
 Chiar daca femeile musulmane poarta un anumit cod vestimentar, ca turist, nu esti obligata sa te imbraci la fel. Poti sa te bucuri de o sedinta de masaj pe plaja si de orice alte activitati care iti vor face vacanta asa cum ai visat-o.
 Unele hoteluri au Wi-Fi gratuit si altele contra-cost, iar preturile pot ajunge la 150 de dolari/saptamana sau 8-10 dolari/2 ore. In plus, viteza de conectare poate fi foarte lenta. Nu mai bine te bucuri de soare?
 Sanatate si siguranta
 Ar fi indicat sa iei de acasa, inainte de plecare, cateva medicamente de urgenta, pentru ca in Maldive farmaciile sunt greu de gasit.
 Pentru o calatorie in Sud Male nu ai nevoie de vaccinuri speciale. Pastilele de tantari pentru camera si spray-urile repelente pentru insecte nu ar trebui sa lipseasca din bagaj.
 Cea mai mare amenintare pentru turistii care calatoresc in Maldive poate veni din ocean. Apele oceanului Indian sunt calde si ademenitoare, dar nu trebuie sa te indepartezi prea mult de mal atunci cand inoti sau faci snorkelling. Vremea se schimba rapid, iar curentii pot fi foarte puternici, chiar si pentru cei mai experimentati inotatori.
 Rata criminalitatii este foarte mica, dar furturile nu au disparut definitiv. O asigurare de calatorie care acopera furturile, pierderile si problemele medicale este foarte indicata.

Zone de la destinatie - Haa Alif Atoll

Harta - Haa Alif Atoll

Cazare la cele mai bune hoteluri - Haa Alif Atoll

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.