Thaa Atoll

Concediu in Thaa Atoll

 Atolul Thaa este cunoscut in Maldive sub numele de Kolhumadulu, derivat din numele antic al insulei (Kolhumaduva) detinut inca de pe vremea regelui Koimala, cel care a unit pentru prima data toti atolii arhipelagului Maldive sub umbrela Marii Britanii.
 Ca o curiozitate, numele atolului este format din “coduri” ale insulelor care-l alcatuiesc, de la nord la sud, incepand cu primele litere ale alfabetului Thaana utilizat in dialectul “dhivehi”. Desi codurile nu sunt corecte din punct de vedere geografic, si nici cultural, ele au ramas asa pentru ca sunt foarte populare in randul turistilor straini.
 Capitala atolului Thaa este Veymundoo – o insula mare, cu peste 1000 de locuitori (in conditiile in care Thaa numara o populatie de 13.846 de locuitori si 66 de insule, 53 dintre ele fiind inca nelocuite).
 Toate insulele locuite gazduiesc statiuni-resort minunate, marginite de palmieri si cu panorame superbe la ocean.
 Sporturile de apa sunt la mare cautare in atolul Thaa, iar preparatele culinare pe baza de fructe de mare sunt ceva obisnuit - pescuitul este principala ocupatie a locuitorilor si poate deveni si a ta. Poti sa incerci sa pescuiesti ton sau baracuda, asistat bineinteles de localnici.
 De putin timp, atolul Thaa are propriul aeroport, situat pe insula Thimarafushi, astfel ca din Male se poate ajunge acum mult mai usor.
 Cel mai bine este sa calatoresti in sezonul uscat, adica intre lunile decembrie si aprilie. Atunci ai si cea mai buna vizibilitate in apeleoceanului, iar scufundarile iti vor crea amintiri de neuitat.  
 Sfaturi utile
 Tine minte ca te afli intr-un stat musulman. Consumul de alcool in afara resorturilor turistice este strict interzis!
 Daca ti-ai propus sa pleci din atol cu bucati de corali drept suvenir, uita  de asta! Colectarea coralilor este strict interzisa, iar daca insisti, s-ar putea sa te trezesti la aeroport cu o amenda 500 de dolari.
 Chiar daca femeile musulmane poarta un anumit cod vestimentar, ca turist, nu esti obligata sa te imbraci la fel. Poti sa te bucuri de o sedinta de masaj pe plaja si de orice alte activitati care iti vor face vacanta asa cum ai visat-o.
 Unele hoteluri au Wi-Fi gratuit si altele contra-cost, iar preturile pot ajunge la 150 de dolari/saptamana sau 8-10 dolari/2 ore. In plus, viteza de conectare poate fi foarte lenta. Nu mai bine te bucuri de soare?
 Sanatate si siguranta
 Ar fi indicat sa iei de acasa, inainte de plecare, cateva medicamente de urgenta, pentru ca in Maldive farmaciile sunt greu de gasit.
 Pentru o calatorie in Sud Male nu ai nevoie de vaccinuri speciale. Pastilele de tantari pentru camera si spray-urile repelente pentru insecte nu ar trebui sa lipseasca din bagaj.
 Cea mai mare amenintare pentru turistii care calatoresc in Maldive poate veni din ocean. Apele oceanului Indian sunt calde si ademenitoare, dar nu trebuie sa te indepartezi prea mult de mal atunci cand inoti sau faci snorkelling. Vremea se schimba rapid, iar curentii pot fi foarte puternici, chiar si pentru cei mai experimentati inotatori.
 Rata criminalitatii este foarte mica, dar furturile nu au disparut definitiv. O asigurare de calatorie care acopera furturile, pierderile si problemele medicale este foarte indicata.

Zone de la destinatie - Thaa Atoll

Harta - Thaa Atoll

Cazare la cele mai bune hoteluri - Thaa Atoll

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.