Bel Ombre

Vacanta perfecta in Bel Ombre

Situat pe coasta de sud-vest a insulei Mauritius (aproape de celebrul Le Morne Heritage) si considerat cea mai frumoasa si virgina zona de pe insula, domeniul Bel Ombre reprezinta un elogiu adus istoriei si plantatiilor de zahar mostenite de pe vremea coloniilor si transformate in patrimoniu national.

Intemeiat la 1765, satul istoric din Mauritius este situat in districtul Savanne, bucurandu-se de o asezare foarte convenabila – la mai putin de 20 de minute vest de Port Louis si de aeroport si la aproximativ o ora de pietele din nord. 

Cu o asemenea frumusete sensibila, regiunea s-a dezvoltat foarte rapid, oferindu-le astazi turistilor multe resorturi de lux de-a lungul coastei (vilele Valriche sau Shanti Ananda).

Sigur iti va placea sa-ti petreci o parte din timpul liber la vechea fabrica de zahar, transformata intr-un centru de activitati pentru turisti, cu ateliere mestesugaresti, magazine de cumparaturi, cafenele si patiserii.

Statiunea gazduieste, de asemenea, un castel impozant vechi de 200 de ani, Chateau de Bel Ombre, teren de golf (Heritage Golf Club - 18 gauri) in care se organizeaza campionate, plaje cu nisip alb orbitor si vederi magnifice la Oceanul Indian din oricare unghi l-ai privi.

Nu pleca din Bel Ombre fara sa faci o excursie in Rezervatia Naturala Frederica, patrimoniu national protejat de Fundatia Mauritius Wildlife. Exploreaza-l cat poti de mult, pentru ca este magie pura! Relieful muntos iti ofera privelisti care-ti taie rasuflarea, campii nesfarsite cu cerbi maiestuosi, cascade impresionante si frumuseti naturale virgine. Alege ce varianta preferi: drumetie pe jos, cu bicicleta, trekking, safari sau Segway.

Cat despre iubitorii sporturilor acvatice, acestia vor fi pur si simplu in Rai, pentru ca Bel Ombre ofera o multime de activitati: windsurfing, plimbari cu caiacul sau cu hidrobicicleta, schi nautic, scuba diving, kitesurfing, plimbari cu catamaranul sau pescuit.