1. Dertour.ro
  2. Spania
  3. Tenerife
  4. Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Vacanta perfecta in Santa Cruz de Tenerife

 Santa Cruz de Tenerife este un port frumos situat in insula Tenerife. In jurul portului sau important se gasesc bulevarde largi, zone exotice amenajate si cladiri frumoase cu o arhitectura modernista. Pozitionarea privilegiata a statiunii in cadrul insulei Tenerife ofera acces facil la zone de plaja frumoase precum Las Teresitas, orasul San Cristobal de la Laguna aflat in Patrimoniul Mondial sau Parcul National Teide- simbolul insulei Tenerife.
 Printre principalele atractii ale orasului se afla Piata Espana, aflat in zona centrala, fiind construit in mijlocul secolului XX peste fostul sit al castelului San Cristobal. Orientat frontal catre piata, cladirea Consiliului a insulei Tenerife incanta prin arhitectura neoclasica si prin interiorul acestuia, unde se gasesc numeroase picturi murale.
 Piata Candelaria este situat pe situl fostei cetati San Cristobal, centrul sau fiind prezidat de monumentul Triumf Candelaria, o sculptura in stil neoclasic din marmura de Carrara.
 Palatul Carta incanta prin fatada ce dateaza din secolul al XVIII-lea, fiind un exemplu splendid de arhitectura baroca ce se imbina cu influente neoclasice. In apropierea palatului se gasesc numeroase edificii ae arhiecturii civile precum cazinoul in stil eclectic (sec XX) si Teatrul Guimera ce imbina elemente de arhitectura clasica si romantica.
 Cea mai veche parte a orasului pastreaza mai multe monumente religioase precum Biserica Sf. Francisco- unul dintre cele mai frumoase edificii cu arhitectura baroca de pe insula, Biserica El Pilar si Biserica Conception ce se remarca prin colectia importanta de arta religioasa.
 Orasul Santa Cruz de Tenrife dispune de zone verzi pline cu specii de plante exotice. Printre acestea se remarca Parcul Garcia Sanabria ce gazduieste un important muzeu de sculpturi in aer liber. Un alt loc ce merita vizitat este Parcul Maritim, o zona de relaxare situata pe fostul doc comercial.
 De pe plaja Caleta de Negros se poate vedea castelul din San Juan, unul dintre cele mai bine conservate castele de pe insula.
 Orasul Santa Cruz de Tenerife este renumit pentru Carnavalul sau, fiind declarat de interes turistic international. Carnavalul incanta prin costumele spectaculoase si prin spectacolele realizate de formatii de cantareti numiti murgas si rondallas si de grupuri de dansatori cunoscuti sub numele de comparsas.
 Santa Cruz de Tenerife reprezinta locatia ideala pentru cei care doresc sa descopere gastronomia tipica a insulei. Printre preparatele specifice insulei se remarca rancho – o tocana pe baza de carne de porc, papas arrugadas (pe baza de cartofi fierti) si mojos (sosuri picante). Si preparatele din peste sunt destul de populare cea mai cunoscuta fiind vieja sancochada (tocana tipica de peste). Printre deserturi se remarca pastel de cabello de angel (pe baza de dovleac), frangollo cu miere (preparat cu porumb dulce) sau truchas de batatas con almendras (produse de patiserie umplute cu pasta de cartofi dulci si migdale).
 Santa Cruz de Tenerife reprezinta destinatia ideala pentru cei care doresc sa descopere minunata cultura a insulei Tenerife.

Harta - Santa Cruz de Tenerife


Cazare la cele mai bune hoteluri - Santa Cruz de Tenerife

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.