1. Dertour.ro
  2. Maldive
  3. Lhaviyani Atoll

Lhaviyani Atoll

Concediu in Laviyani Atoll

Cunoscut si sub numele de Faadhippolhu (cum il numesc localnicii), atolul Lhaviyani este format din 54 de insule, din care doar cinci sunt locuite: Naifaru, Hinnavaru, Kurendhoo, Olhuvelifushi si, de putina vreme, Maafilaafushi.

In secolul XII, in timpul domniei regelui Koimala Siri Mahaabarana Mahaa Radun (primul rege care a domnit in insulele Maldive), atolul se numea Faadu Bur.

Decizia de a popula insula Maafilaafushi a fost luata in anii ’80, din dorinta de a nu aglomera prea mult capitala, Male. Pe de alta parte, in Male nu mai erau terenuri disponibile. In urma cu sute de ani, insula a servit drept capitala regatului separatist al lui Boduthiladhunmathi.

Atolul pune la dispozitia turistilor patru statiuni: Kuredhu, Komandoo, Kanuhuraa si Palmbeach.

Rezerva-ti o zi pentru o excursie la Naifaru, capitala atolului Lhaviyani, ca sa vezi cum traiesc localnicii maldivieni. Iar in apropiere, intre Naifaru si Hinnavaru exista singura fabrica de conserve din Maldive – la Felivaru.

Cea mai buna perioada de calatorie: Cel mai bine este sa calatoresti in sezonul uscat, adica intre lunile decembrie si aprilie, cand temperatura ajunge la 28 de grade. Februarie si martie sunt lunile cele mai insorite.

Sfaturi utile

Dimensiunea redusa a insulei a exclus serviciile de inchiriere de masini, asa ca va trebui sa te deplasezi pe jos peste tot. Dar este atat de placut si relaxant!

Tine minte ca te afli intr-un stat musulman. Consumul de alcool in afara resorturilor turistice este strict interzis!
Daca ti-ai propus sa pleci din atol cu bucati de corali drept suvenir, uita de asta! Colectarea coralilor este strict interzisa, iar daca insisti, s-ar putea sa te trezesti la aeroport cu o amenda 500 de dolari.

Chiar daca femeile musulmane poarta un anumit cod vestimentar, ca turist, nu esti obligata sa te imbraci la fel.

Poti sa te bucuri de o sedinta de masaj pe plaja si de orice alte activitati care iti vor face vacanta asa cum ai visat-o.

Unele hoteluri au Wi-Fi gratuit si altele contra-cost, iar preturile pot ajunge la 150 de dolari/saptamana sau 8-10 dolari/2 ore. In plus, viteza de conectare poate fi foarte lenta. Nu mai bine te bucuri de soare?

Sanatate si siguranta

Ar fi indicat sa iei de acasa, inainte de plecare, cateva medicamente de urgenta, pentru ca in Maldive farmaciile sunt greu de gasit.

Pentru o calatorie in Sud Male nu ai nevoie de vaccinuri speciale. Pastilele de tantari pentru camera si spray-urile repelente pentru insecte nu ar trebui sa lipseasca din bagaj.

Cea mai mare amenintare pentru turistii care calatoresc in Maldive poate veni din ocean. Apele oceanului Indian sunt calde si ademenitoare, dar nu trebuie sa te indepartezi prea mult de mal atunci cand inoti sau faci snorkelling. Vremea se schimba rapid, iar curentii pot fi foarte puternici, chiar si pentru cei mai experimentati inotatori.

Rata criminalitatii este foarte mica, dar furturile nu au disparut definitiv. Fii atent cu lucrurile tale atat pe plaja, cat si in camera.