Hai cu noi intr-un City Break la Atena!

Descopera cele mai ravnite oferte pentru City Break Atena

De ce sa alegi Atena pentru City Break

Capitala Greciei, Atena, are o istorie bogata, plina de obiective turistice de neratat, legende si arta culinara. Descopera mai jos top 5 obiective turistice pe care trebuie sa le vizitezi!

Parthenon Atena
Atena city break

Atractii turistice din Atena

1. Partenonul - templul faimos de pe Acropole, construit in numele zeitei Atena in anul 438 i.Hr., este considerat o capodopera arhitecturala a Greciei Antice, facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Desi templul a suferit restaurari si modificari in decursul anilor, multe elemente fiind distruse sau eliminate, o mare parte din acestea au fost salvate si conservate in muzeul British Museum.

2. Acropole - colina sacra foritifacata, aflata chiar in centrul orasului, este fara doar si poate cea mai cunoscuta acropola din lume, fiind vizitata intens pentru vestigiile sale. Aici poti admira Partenon, Odeonul lui Pericle, Statuia Atenei Promachos, Templul lui Dionysos si Vechiul Templu al Atenei. Amplasarea deasupra Atenei, la 156 de metri deasupra Vaii Ilissos, Acropole este cunoscuta si ca ,,stanca sacra, fiind apogeul dezvoltarii artistice grecesti.

3. Templul lui Zeus - aflat in sud-estul Acropolei, cel mai mare templu al Greciei Anitice, cu 96 de metri lungime si 40 de metri latime, Templul lui Zeus este impresionant datorita dimensiunilor impresionante. Constructia templului a inceput in anul 515 i.Hr., dar lucrarile au fost abandonate atunci cand fiul lui Pisistratus, Hippias, a fost inlaturat de pe tron, in anul 510 i.Hr.Templul a fost finalizat in anul 129 d.Hr., de catre un impatimit al culturii grecesti, Hadrian, care a preluat conducerea maretului proiect.

4. Agora Romana - centru politic si social al orasului, Agora Romana a fost fondata de Iulius Cezar si Augustus in secolul I i.Hr. Acest loc era frecventat mai ales de atenienii instariti, care veneau pentru predicile Sfantului Pavel si cuvantarile lui Socrate. Aceasta agora reprezenta inima orasului si s-a extins in momentul in care romanii au pus stapanire pe oras.

5. Muzeul National de Arheologie - pentru a descoperi minunata istorie a Greciei - iti recomandam sa faci o plimbare prin camerele Muzeului National de Arheologie, unde arta greceasca, exponatele de ceramica antica, precum si materialele din perioada miceniana fac din acest muzeu un loc cu totul unic in lume. 

Acropole Atena
City break Atena

Ghid de calatorie pentru Atena

1. Cum poti ajunge in Atena: avionul este mijlocul de transport cel mai rapid si ieftin, insa daca iti doresti sa vizitezi mai multe orase/ tari cu siguranta poti face un tur cu masina.
2. Optiuni de cazare: iti propunem unitati de cazare clasate la 3* si 4*.
3. Transport local: fie ca alegi un autobuz turistic, clasic sau metroul, in Atena te poti deplasa foarte rapid in oricare parte a orasului.

Atena city-break

Sfaturi pentru un City Break reusit in Atena

1. Cand sa vizitezi in Atena - recomandarea noastra este sa mergi primvara sau toamna, deoarece in sezonul estival toate obiectivele sunt asaltate de turisti, iar temperaturile sunt foarte ridicate.
2. Achizitioneaza biletele online la obiectivele turistice din timp.

In cazul in care iti doresti un city break in Atena, te rugam sa ne contactezi prin formularul de mai jos.

Draga, calator,

Ne poti trimite cererea ta de vacanta sau de calatorie prin intermediul acestui formular si vei fi contactat de catre consultantii nostri. De asemenea, poti obtine informatii despre vacanta ta sau ne poti impartasi parerea despre serviciile DerTour.

Va multumim