Hai cu noi intr-un City Break la Cairo!

Descopera cele mai ravnite oferte pentru City Break Cairo

De ce sa alegi Cairo pentru City Break

Cairo, strabatut de la nord la sud pe o distanta de 40 km de fluviul Nil, este una dintre principalele destinatii pe care turistii aleg sa le viziteze cand ajung in Egipt. Cairo sau Al Qahirah nu este doar capitala Egiptului, ci si cel mai mare oras din Orientul Mijlociu si din Africa. Situat pe rutele strategice care duc pe cele trei continente, Asia, Africa si Europa, Cairo este impartit de fluviul Nil in doua zone: Rosetta si Damietta, adapostind o sumedenie de locuri turistice uimitoare ce i-au fascinat dintotdeauna pe istorici si arheologi. 

Atractii turistice din Cairo

1. Muzeul Egiptean - chiar in inima orasului se gaseste cel mai mare si cel mai popular muzeu de istorie din Egipt, Muzeul Egiptean, cunoscut local sub denumirea de Muzeul Cairo. Colectia sa de peste 100 000 de artefacte este uluitoare, fiind compusa din obiecte de ceramica, bijuterii, sarcofage si, desigur, mumii, toate din trecutul antic al Egiptului. Probabil ca cele mai populare exponate din cadrul muzeului sunt artefactele de la mormantul celui mai cunoscut faraon din istoria Egiptului, Tutankhamon, printre care se numara si faimoasa sa masca funerara din aur. 

2. Piramidele din Giza - la 18 kilometri de Cairo, in partea de sud-vest, vei gasi cea mai fascinanta atractie a Egiptului, Piramidele din Giza. Mii de vizitatori vin anual aici pentru a vedea cele trei piramide maiestuoase, vechi de 4500 de ani, care sunt considerate una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Piramidele marcheaza mormintele a trei faraoni: Cheops (Khufu), Khafra (Chephren) si Menkaura (Mykerinos). 

3. Bazarul Khan el-Khalil - pentru a experimenta cel mai bine haosul si agitatia orasului, trebuie sa mergi in cunoscutul bazar Khan el-Khalil. Piata este situata pe aleile inguste ale cartierului Islamic Cairo si are tarabe in care vei gasi de toate, de la haine si alimente proaspete la cele mai autentice suveniruri egiptene, inclusiv condimente, bijuterii si narghilele. Nu cumpara produsele cu primul pret pe care ti-l ofera vanzatorul. Negociaza! Vei putea obtine preturi destul de frumusele! Piata o vei gasi deschisa in fiecare zi, de la 9:30 dimineata pana la apusul soarelui.

4. Cartierul Islamic - Cairo are multe cartiere distincte, fiecare cu propria personalitate, site-uri istorice si arhitectura. Cartierul Islamic se afla in partea de est a orasului si este marcat de o arhitectura unica si de alei serpuite, inguste, zgomotoase si aglomerate. Bazarul Khan el-Khalil si Cetatea Salah El-Din sunt cele mai populare atractii ale cartierului.

5. Cartierul Crestin - cunoscut si sub numele de Cairo Coptic, acest cartier alcatuieste cea mai veche parte a orasului, gazduind o varietate de biserici antice care sunt cu sute de ani mai vechi decat moscheele gasite in Cartierul Islamic. Unul dintre locurile pe care nu ai voie sa le ratezi aici este Biserica Copta a Egiptului, aceasta fiind prima biserica crestina de pe teritoriul Africii. Printre celelalte atractii ale cartierului se numara Sinagoga Ben Ezra, Moscheea lui Amr Ibn al-Aas, cea mai veche moschee din Africa si Biserica Sfanta Maria, cunoscuta si sub numele de Biserica Suspendata sau Biserica Agatata deoarece este construita pe o colina inalta, putin mai sus de ruinele cetatii Babilon.

Cairo
Cairo Egipt

Ghid de calatorie pentru Cairo

1. Cum poti ajunge in Egipt: cu avionul, la tarife avantajoase!
2. Optiuni de cazare: iti propunem unitati de cazare clasate la 3*, 4* si 5*.
3. Transport local: iti recomandam tururile ghidate catre obiectivele turistice, fiind in deplina siguranta.

City-break Cairo

Sfaturi pentru un City Break reusit in Cairo

1. Cand sa calatoresti in Cairo - ideal este sa vizitezi Cairo intre lunile octombrie - aprilie. Vara temperaturile pot depasi 40 de grade si poti sa intampini discofort termic.
2. Alege pachete de tip All Inclusive - te poti bucura de 3 mese principale, dar si de mese intermediare, dar si de bauturi racoritoare si alcoolice.

In cazul in care iti doresti un city break in Cairo, te rugam sa ne contactezi prin formularul de mai jos.

Draga, calator,

Ne poti trimite cererea ta de vacanta sau de calatorie prin intermediul acestui formular si vei fi contactat de catre consultantii nostri. De asemenea, poti obtine informatii despre vacanta ta sau ne poti impartasi parerea despre serviciile DerTour.

Va multumim