Hai cu noi intr-un City Break la Budapesta!

Descopera cele mai ravnite oferte pentru City Break Budapesta

De ce sa alegi Budapesta pentru City Break

Capitala Ungariei, Budapesta, a fost formata din 2 orase distincte, mai exact Buda si Pest. Dunarea trece chiar prin inima orasului, creand un peisaj pitoresc cum rar mai poti vedea. 

City break Budapesta
Budapest city break

Atractii turistice din Budapesta

1. Cladirea Parlamentului - situat pe malul Dunarii, Parlamentul Ungariei este una dintre cele mai emblematice cladiri din aceasta destinatie. De asemenea, este cea de-a doua cladire ca marime din tara, constructia acesteia incepand in anul 1885 si a fost finalizata in 1902.

2. Podul cu Lanturi - este unul dintre simbolurile Budapestei, prezentand un aspect de epoca, a fost deschis in anul 1849, fiind primul pod permanent ce lega Buda si Pesta peste Dunare. Cu o lungime toatala de 375 m si o latime de 16 m, Podul cu Lanturi ofera o priveliste uimitoare peste fluviu.

3. Funicularul din Buda - a fost dat in functiune in anul 1870 si este al doilea cel mai vechi funicular din lume, fiind cea mai rapida modalitate de a ajunge la Castelul Buda.Pentru ca turistii sa se poata bucura mai mult de privelistea asupra Dunarii, viteza funicularului a fost incetinita incepand cu anul 1988. 

4. Baile Gellert - unul dintre cele mai mari SPA-uri din oras, include o piscina cu valuri artificiale in aer liber, saune si zone de relaxare. Baile Gellert atrag mii de turisti, dar si rezidenti ai Ungariei. Desi complexul a fost construit intre 1912 - 1918, abia in anul 2008 a fost readus la vechea glorie.

5. Insula Margaret - chiar in mijlocul Dunarii se afla insula Margaret, unde vei gasi 2.5 km de parcuri de distractii si centre de recreere. Una dintre cele mai cunoscute atractii ale insulei este fantana muzicala, care ofera un spectacol pe ritmuri de muzica clasica.

Budapesta
City-break Budapesta

Ghid de calatorie pentru Budadpesta

1. Cum poti ajunge in Budapesta: avionul este cea mai rapida modalitate de a ajunge in capitala Ungariei, durata zborului fiind in jur de 60 - 100 de minute (in functie de orasul din care decolezi). Poti apela si la masina personala, insa trebuie sa iei in calcul mai multe opriri, consumul de carburant si faptul ca ai nevoie de mai multe zile pentru a profita la maximum de orasul pe care urmeaza sa il vizitezi.
2. Optiuni de cazare: iti propunem unitati de cazare clasate la 3*, 4* si 5*.
3. Transport local: poti alege mijlocul preferat dintre metrou, autobuz, troleibuz sau taxi. 

Budapesta Ungaria

Sfaturi pentru un City Break reusit in Budapesta

1. Sa ai bani cash la tine - daca doresti sa faci un tur prin Piata Centrala (mancare, suveniruri, haine si altele), ar fi bine sa ai bani cash la tine si sa nu cumperi din prima taraba (e posibil sa gasesti acelasi produs la un pret mai mic la o alta).
2. Gastronomie - trebuie neaparat sa incerci paprikash de pui, kurtos cu diferite ingrediente si cafenele boeme celebre.
3. Ai grija la taxiuri - de multe ori s-a intamplat sa ceara un tarif mai mare decat cel practicat in mod normal.

In cazul in care iti doresti un city break in Budapesta, te rugam sa ne contactezi prin formularul de mai jos.

Draga, calator,

Ne poti trimite cererea ta de vacanta sau de calatorie prin intermediul acestui formular si vei fi contactat de catre consultantii nostri. De asemenea, poti obtine informatii despre vacanta ta sau ne poti impartasi parerea despre serviciile DerTour.

Va multumim