Hai cu noi intr-un City Break la Paris!

Descopera cele mai ravnite oferte pentru City Break Paris

De ce sa alegi Paris pentru City Break

Stilul Art Nouveau te va impresiona in capitala Frantei, Paris, dar si pentru obiectivele turistice care iti vor taia respiratia!

Turnul Eiffel
Notre Dame

Atractii turistice din Paris

Printre cele mai importante atractii turistice din Paris se numara: Turnul Eiffel, Muezeul Luvru, Muzeul Orsay, Centrul Pompidou, Muzeul Rodin si Muzeul de Arte Decorative.

1. Turnul Eiffel - cu o inaltime ce masoara 330 m inaltime, celebrul Turn Eiffel este un obiectiv turistic de neratat, fiind celebru la nivel mondial. Cu peste 5.5 milioane de vizite anual, turnul a fost conceput de catre Emile Nouguier, Maurice Koechlin si Stephen Sauvestre, angajati ai Eiffel & CO. Desi reticient la inceput, Gustave Eiffel a devenit ulterior sustinator si a cumparat brevetul, acesta purtandu-i numele.

2. Muzeul Luvru - in incinta Palatului Luvru, fosta resedinta a regilor Frantei, muzeul gazduiesti o colectie impresionanta de peste 380 000 de opere de arta, fiind culese din intreaga lume. Acestea dateaza din mileniul 6 I.Hr. pana in secolul al XIX-lea. Printre cele mai cunoscute si apreciate piese expuse se numara: Mona Lisa (Leonardo dad Vinci) si antica scultura greaca Venus din Milo.

3. Muzeul Orsay - acest muzeu este resedinta unei fost statii feroviare si a luat nastere cu ocazia Expozitiei Universale de la Paris din anul 1900, fiind considerat o adevarata opera arhitecturala si artistica. Acesta gazduieste o colectie de arta cu opere impresionante printre care se numara lucrari semnate de: Manet, Van Gogh, Millet, Degas, Camille Claudel, Renoir, Edvard Munch si Gustav Klimt

4. Centrul Pompidou - cel mai mare muzeu de arta moderna din Europa, Centrul Pompidou este cunoscut mai ales pentru expozitiile temporare spectaculoase. Acest centru a fost proiectat de o echipa de arhitecti internationali, iar cei care au condus lucrarile sunt Renzo Piano si Richard Rogers, care au gandit un design capricios si viu colarat. In acest muzeu puteti admira opere semnate de Picasso, Matisse, Dali, Miro, Chagall, Kandinsky, dar si de unii dintre cei mai populari artisti contemporani.

5. Muzeul Rodin - unul dintre cei mai faimosi si apreciati sculptori francezi este Auguste Rodin, in a carui resedinta s-a deschis un muzeu ce contine una dintre cele mai vaste colectii de opere create de el. 

6. Muzeul de Arte Decorative - situat in aripa de vest a Luvrului, muzeul a luat nastere cu mai bine de un secol in urma, care a fost restaurat si redeschis in anul 2006. Colectia acestuia este compusa din circa 150 000 de piese, dintre care peste 6000 au fost donate de colectionari privati. Accentul principal cade pe mobilierul francez si pe tacamuri. De la cristale delicate si portelanuri, pana la covoare extravagante, exista multe obiecte de admirat in acest muzeu.

City break Paris
Paris city break

Ghid de calatorie pentru Paris

1. Cum poti ajunge in Paris: avionul este mijlocul de transport cel mai rapid si ieftin, insa daca iti doresti sa vizitezi mai multe tari cu siguranta poti face un tur cu masina.
2. Optiuni de cazare: iti propunem unitati de cazare clasate la 3*, 4* si 5*.
3. Transport local: transporturile urbane si suburbane sunt gestionate de RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens). Iti recomandam sa consulti site-ul oficial al acestora pentru a iti planifica cu brio vacanta mult visata!

Paris

Sfaturi pentru un City Break reusit in Paris

1. Achizitioneaza Paris Pass - in cazul in care iti doresti sa vizitezi mai multe atractii turistice, cel mai indicat ar fi sa iti procuri un card turistic Paris Pass. Acesta ofera printre altele reduceri semnificative pentru intrarile la obiectivele turistice variate, dar si timp redus pentru intrare.

2. Gastronomie - aceasta este recunoscuta la nivel mondiar, iar capitala Frantei este destinatia de top pentru o experienta variata. Printre cele mai interesante feluri pe care trebuie sa le incerci sunt: Coq au Vin, Ratatouille, Quiche Lorraine si Crepes.

In cazul in care iti doresti un City Break in Paris, te rugam sa ne contactezi prin formularul de mai jos.

Draga, calator,

Ne poti trimite cererea ta de vacanta sau de calatorie prin intermediul acestui formular si vei fi contactat de catre consultantii nostri. De asemenea, poti obtine informatii despre vacanta ta sau ne poti impartasi parerea despre serviciile DerTour.

Va multumim