Grand Gaube

Vacanta perfecta in Grand Gaube

Grand Gaube este un oras situat in districtul Riviere du Rempart, in nordul insulei Mauritius, pe coasta Oceanului Indian.

In anii ’60-’70, populatia orasului era exclusiv creola si indiana; nu existau decat cativa franco-mauritieni si trei familii de chinezi (care detineau un magazin in oras).

Potrivit estimarilor, la ora actuala aproape jumatate din locuitorii insulei Mauritius sunt adepti ai hinduismului. Nu-i de mirare ca pe insula exista numeroase temple hinduse, printre care si templul Goodlands din Grand Gaube. Poti sa-l vizitezi in schimbul unei taxe modice si sa-i explorezi interiorul bogat in decoratiuni.

Situat la doar 15 minute de Grand Baie, pe coasta de nord-est, Grand Gaube este un oras linistit si prietenos dezvoltat pe amplasamentul unui vechi sat de pescari. Satul s-a dezvoltat, dar obiceiurile localnicilor au ramas si poti sa te bucuri zilnic de un peste proaspat prins si gatit sau de un homar delicios.

Statiunea se bucura de una dintre cele mai bune clime din Mauritius si poti sa te bucuri din plin de apele cristaline ale lagunei, de plaja cu nisip fin si de vederi spectaculoase la insulele din apropiere.

Grand Gaube este un loc de vacanta preferat de eco-turisti. Nu departe de statiune sunt cateva locuri foarte populare pentru scuba-diving: Bain Boeuf, Flat Island si Coin de Mira, unde poti vedea corali de o frumusete incredibila, mii de pesti colorati, printre care scalari, baracude si o specie rara de rechini.